O pâlpâire aleatorie a luminilor din casa dvs. este de obicei inofensivă, dar dacă vă întrebați „De ce pâlpâie luminile mele?” frecvent, ai putea avea o mare problemă. Înainte de a chema experții și de a primi o inspecție electrică, să explorăm posibilele motive pentru care.

Mai mulți factori diferiți provoacă pâlpâirea luminilor. Cel mai frecvent motiv este că sistemul dvs. electric este momentan copleșit atunci când este conectat un aparat sau un echipament. Acest lucru se întâmplă frecvent în casele mai vechi și, de obicei, nu vă faceți griji, dar vă recomandăm să vă actualizați sistemul electric dacă acesta este se întâmplă în mod regulat. Dacă pâlpâirea este însoțită de un miros arzător, sunați-l imediat pe electricianul de urgenta.

Comutator de lumină defect

Dacă există un anumit bec sau o serie de becuri controlate de același comutator care tind să pâlpâie frecvent, acesta ar putea fi un semn al unui comutator de lumină defect. Dacă nu este înlocuit, comutatorul se poate supraîncălzi și poate provoca un incendiu electric, deci opriți imediat utilizarea unui comutator defect până când acesta poate fi reparat sau înlocuit.

Echipament defect

Un echipament defect sau deteriorat, cum ar fi un televizor sau un vid, poate provoca supratensiuni în sistemul dvs. electric, care vă estompează luminile sau le face să pâlpâie. Dacă se întâmplă acest lucru, nu mai utilizați acea echipament până când îl puteți repara sau înlocui.

De ce clipesc luminile mele LED?

Luminile LED care pâlpâie sunt, de obicei, o problemă separată, care nu are nicio legătură cu sistemul dvs. electric, ci cu comutatorul de reglaj al lămpilor sau corpurilor de iluminat. Un comutator variator funcționează pornind și oprind electricitatea de mai multe ori pe secundă. Deoarece becurile tradiționale au o bucată fierbinte de metal care alimentează lumina, metalul strălucitor se răcește încet pe măsură ce se oprește și se aprinde, creând efectul de estompare. Becurile cu LED-uri funcționează diferit și nu au filamente încălzite, așa că atunci când utilizați un comutator de reglare, becul cu LED-uri se aprinde și se stinge la fel ca sursa de alimentare, provocând pâlpâirea. Deși pâlpâirea poate fi enervantă, este complet inofensivă. Pentru a remedia pâlpâirea, căutați comutatoare mai variate, făcute explicit pentru becurile cu LED-uri.

Când aveți îndoieli, chemați experții

Dacă luminile dvs. încă pâlpâie și nu vă dați seama de sursă, puteți avea o conexiune slabă în sistemul dvs. electric. Sunați imediat la Electrician24.ro la 0721 609 010. Incendiile electrice pot fi prevenite dacă abordați problema imediat. Cu serviciul electrician de urgență 24/7.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*