De ce pâlpâie luminile din casa mea?

O pâlpâire aleatorie a luminilor din casa dvs. este de obicei inofensivă, dar dacă vă întrebați „De ce pâlpâie luminile mele?” frecvent, ai putea avea o mare problemă. Înainte de a chema experții și de a primi o inspecție electrică, să explorăm posibilele motive pentru care.

Mai mulți factori diferiți provoacă pâlpâirea luminilor. Cel mai frecvent motiv este că sistemul dvs. electric este momentan copleșit atunci când este conectat un aparat sau un echipament. Acest lucru se întâmplă frecvent în casele mai vechi și, de obicei, nu vă faceți griji, dar vă recomandăm să vă actualizați sistemul electric dacă acesta este se întâmplă în mod regulat. Dacă pâlpâirea este însoțită de un miros arzător, sunați-l imediat pe electricianul de urgenta.

Comutator de lumină defect

Dacă există un anumit bec sau o serie de becuri controlate de același comutator care tind să pâlpâie frecvent, acesta ar putea fi un semn al unui comutator de lumină defect. Dacă nu este înlocuit, comutatorul se poate supraîncălzi și poate provoca un incendiu electric, deci opriți imediat utilizarea unui comutator defect până când acesta poate fi reparat sau înlocuit.

Echipament defect

Un echipament defect sau deteriorat, cum ar fi un televizor sau un vid, poate provoca supratensiuni în sistemul dvs. electric, care vă estompează luminile sau le face să pâlpâie. Dacă se întâmplă acest lucru, nu mai utilizați acea echipament până când îl puteți repara sau înlocui.

De ce clipesc luminile mele LED?

Luminile LED care pâlpâie sunt, de obicei, o problemă separată, care nu are nicio legătură cu sistemul dvs. electric, ci cu comutatorul de reglaj al lămpilor sau corpurilor de iluminat. Un comutator variator funcționează pornind și oprind electricitatea de mai multe ori pe secundă. Deoarece becurile tradiționale au o bucată fierbinte de metal care alimentează lumina, metalul strălucitor se răcește încet pe măsură ce se oprește și se aprinde, creând efectul de estompare. Becurile cu LED-uri funcționează diferit și nu au filamente încălzite, așa că atunci când utilizați un comutator de reglare, becul cu LED-uri se aprinde și se stinge la fel ca sursa de alimentare, provocând pâlpâirea. Deși pâlpâirea poate fi enervantă, este complet inofensivă. Pentru a remedia pâlpâirea, căutați comutatoare mai variate, făcute explicit pentru becurile cu LED-uri.

Când aveți îndoieli, chemați experții

Dacă luminile dvs. încă pâlpâie și nu vă dați seama de sursă, puteți avea o conexiune slabă în sistemul dvs. electric. Sunați imediat la Electrician24.ro la 0721 609 010. Incendiile electrice pot fi prevenite dacă abordați problema imediat. Cu serviciul electrician de urgență 24/7.

Protecție împotriva supratensiunii în această iarnă

Echipamentul dvs. electronic sensibil este protejat de efectele potențial devastatoare cauzate de o creștere a puterii provocată de vremea de iarnă? Șaptezeci la sută din întreruperile de energie din SUA sunt atribuite vremii severe, lunile de iarnă produc o serie de furtuni care pot duce la întreruperi și la creșteri ulterioare. Creșterile de putere sunt acum mai supărătoare ca niciodată, deoarece proprietarii de case dețin acum o gamă mult mai largă de acest echipament electronic sofisticat și scump.

Cum se produce o creștere a puterii de iarnă?

 • Ieșiri bruște și scăderi de putere de la utilizare și reparații.
 • Arcuirea de la liniile electrice deteriorate.
 • Reparații electrice la liniile electrice și stâlpii doborâți de gheață și căderea copacilor, provocând o supratensiune în rețea.
 • Vânturile puternice provenite din furtunile de iarnă determină contactul firelor între ele.
 • Întreruperea rulării datorită creșterii consumului de căldură.
 • Copacii ramuri sau animale care conduc energie între firele vii.

Siguranța suprasolicitării supratensiunii

Un protector de supratensiune vă oferă protecția electronică sensibilă în caz de supratensiune sau de creștere a puterii. Cei care caută asistență suplimentară ar putea dori să ia în considerare și o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS), care oferă protecție la supratensiune, plus avantajul suplimentar al unei baterii de rezervă, permițând oprirea în siguranță a echipamentelor și prevenirea pierderii de date în cazul unei întreruperi. .

Tipuri de protecții la supratensiuni

Sunt necesare mai multe straturi de protecție împotriva supratensiunii pentru o protecție completă. Chiar și dispozitivele de protecție împotriva supratensiunii din întreaga casă nu pot suporta 100% din supratensiuni. În timp ce toate cele trei niveluri sunt recomandate, combinația de dispozitive de tip 2 și 3 va oferi totuși o protecție adecvată.

 • Tipul 1:
  Protecția întregii case între liniile electrice stradale și casa ta.
 • Tipul 2:
  Protecție pentru întreaga casă între contor și cutia de rupere.
 • Tipul 3:
  Protecție la punctul de utilizare la prizele de perete din casa dvs.

Doar la fel de bun ca împământarea ta

Fără o casă și prize de pământ adecvate, chiar și cel mai bun protector de supratensiune nu va reuși să vă protejeze casa. De ce? Protectoarele de supratensiune elimină toată acea tensiune în exces prin sol. Înainte de instalare, inspectați locuința pentru probleme de împământare pentru a asigura o protecție eficientă la supratensiune și pentru a preveni necesitatea înlocuirii electronice scumpe din cauza defecțiunilor.

O privire sobră asupra numerelor

Adăugarea protecției la supratensiune la domiciliu costă foarte puțin în comparație cu costul de înlocuire a dispozitivelor electronice. Protecția la punctele de vânzare este de doar 10 USD, în timp ce protecția întregii case costă câteva sute. Sună mult? Costul înlocuirii unui singur electrocasnic mare, cum ar fi o mașină de spălat, uscător, aragaz sau încălzitor de apă caldă, vă va costa probabil dublul investiției într-un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunii. Începeți să adăugați dispozitive iPhone, tablete, cititoare electronice, laptopuri sau alte dispozitive din casa dvs. care ar putea fi distruse de o supratensiune în timpul încărcării, iar numerele sunt greață. Acesta este motivul pentru care cererea medie de asigurare pentru supratensiune și daune legate de iluminat este de peste 4.000 USD, ca să nu mai vorbim de inconvenientul de a trăi fără acele electronice până la achiziționarea înlocuirilor, ceea ce face ca costurile instalării unui protector de supratensiune să scadă în găleată.

Vă puteți permite să trăiți fără protecție la supratensiune? Încredeți-vă în Electrician24.Ro ® pentru a vă păstra elementele esențiale electronice de a nu fi zapped. Profesioniștii noștri au informațiile de care aveți nevoie pentru a vă ajuta să selectați cea mai bună protecție împotriva supratensiunii pentru casa sau afacerea dvs.