Actualizare tablou electric

Actualizări ale panourilor electrice

Tabloul electric reglează electricitatea care trece prin casa ta. Dacă se solicită prea multă energie electrică pe un circuit, un întrerupător este declanșat în tabloul electric pentru a opri electricitatea din supraîncărcarea cablajului. O suprasarcină poate provoca un incendiu, deci este sarcina tabloului electric să întrerupă circuitul și să regleze energia electrică din sistem pentru a vă menține casa și familia în siguranță.

Din păcate, pe măsură ce casa ta îmbătrânește, tabloul electric ar putea avea dificultăți în a ține pasul cu cerințele electrice crescute ale sistemului. Aparatele dvs., televizoarele, computerele, sistemele HVAC, luminile și alte dispozitive electrice sunt din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic, dar gospodăria modernă medie folosește mai multe dispozitive decât oricând. Dacă locuința dvs. are mai mult de 10 ani, este posibil ca sistemul dvs. electric să nu poată ține pasul cu cererea dvs. electrică. De unde știi sigur?

Cum funcționează un panou electric

Linia principală de alimentare de la compania dvs. electrică se conectează direct la un contor de putere din exteriorul casei dumneavoastră. Apoi linia merge direct la tabloul electric. Puteți găsi, de obicei, tabloul electric al casei dvs. într-un garaj, încăpere utilitară, dulap sau subsol. De obicei este vopsit în gri.

Când vă uitați în interiorul tabloului electric, veți vedea rânduri de întrerupătoare. Acestea sunt întrerupătoarele care distribuie linia principală de alimentare în linii ramificate mai mici. Unele dintre întrerupătoare sunt dublate sau triplate împreună, deoarece alimentează aparatele care necesită încărcături mari de energie electrică, cum ar fi aparatele de aer condiționat și uscătoarele electrice. În interiorul ușii tabloului electric ar trebui să existe o etichetă care să localizeze locațiile prizelor și aparatelor în funcție de numerele de pe întrerupătoare. Comutatoarele au, de asemenea, numere pe care vă indică câti amperi poate transporta linia de ramură înainte ca întrerupătorul întrerupătorului să fie declanșat. Tabloul electric are, de asemenea, un întrerupător principal care poate opri alimentarea întregului sistem.

Simptomele panourilor electrice bolnave

Panourile electrice vechi se pot defecta, dar de cele mai multe ori problema provine din circuite supraîncărcate. La început s-ar putea să observați lumini pâlpâitoare sau poate fi necesar să opriți un aparat pentru a utiliza altul conectat la același circuit. Dar dacă panoul funcționează defectuos sau este defect, întrerupătoarele se vor declanșa des sau nu vor reuși să se declanșeze și cineva ar putea fi șocat. În cel mai rău caz, un întrerupător care nu reușește să declanșeze poate provoca foc, fum și fire topite din supraîncălzire.

Verificarea panoului electric

Tabloul dvs. electric are nevoie de un control, mai ales dacă are peste 25 de ani. Iată semnele de căutat pentru a vedea dacă s-ar putea să aveți nevoie de un nou tablou electric:

 • Auzi zgomote de pe tabloul electric.
 • Vedeți coroziune și rugină pe întrerupătoare.
 • Interiorul tabloului electric se simte cald.
 • Aparatele funcționează la o putere mai mică decât cea maximă.
 • Folosești întotdeauna prelungitoare.
 • Casa dvs. are un serviciu electric de 60 de amperi.
 • Casa dvs. are un serviciu electric de 100 de amperi, dar încă nu poate funcționa unele aparate.
 • Casa dvs. mai veche are un panou de blocuri de siguranțe sau un panou divizat, care nu au un întrerupător principal.

Ferește-te de aceste panouri electrice defecte

Panoul electric al casei dvs. ar putea avea un defect grav dacă are mai mult de 25 de ani, deoarece există unele panouri electrice din acea epocă care au probleme de siguranță cunoscute din cauza designului slab. Tablourile electrice instalate după 1990 sunt în general bine proiectate și sigure.

Contactați imediat Electrician24 pentru a înlocui tabloul electric defectos.

Cât costă înlocuirea unui tablou electric?

Proiectele de modernizare a panourilor electrice au un preț individual, deoarece prețul depinde de trei factori majori:

 • Locație – fiecare tablou electric, are mai multe sau mai putine trasee electrice.
 • Scopul proiectului – Costul înlocuirii tabloului electric va varia în funcție de ceea ce trebuie făcut. Prețul pentru înlocuirea unei cutii de siguranțe vechi cu un tablou electric modern va fi mult mai mare decât instalarea unui mic tablou electric secundar pentru un generator.
 • Condițiile amplasamentului – Dacă cablajul, conductele sau locul de instalare existent trebuie să funcționeze înainte ca o înlocuire sigură a panoului să poată fi finalizată, prețul actualizării panoului electric va crește.

Ar trebui să fac upgrade sau să repar panoul meu electric?

În unele cazuri, putem să reparăm tabloul electric existent, mai degrabă decât să trecem la un nou sistem. Electricienii noștri vor stabili dacă panoul dvs. este candidat la reparații după ce au avut șansa de a evalua sistemul actual și cerințele de energie ale gospodăriei. Unii factori cheie pentru determinarea reparației panoului electric față de înlocuire includ vechimea panoului electric, fiabilitatea și siguranța.

Reparațiile panourilor electrice includ :

 • Înlocuirea întrerupătorului
 • Instalarea și modernizarea întrerupătorului
 • Recablarea tabloului electric
 • Înlocuirea barei de autobuz
 • Mutarea panoului electric din cauza umezelii sau a altor probleme

Cutii de siguranțe

Cel mai vechi tip de tablou electric se numește de fapt o cutie de siguranțe. Casele de astăzi necesită până la 150 amperi de putere sau mai mult. Cutii de siguranțe pot gestiona doar 30-60 amperi. În timpul zilei, de fiecare dată când se rupea o siguranță de ceramica, aceasta trebuia înlocuită. Nu mai puteți obține siguranțe pentru multe cutii de siguranțe. Acest lucru se datorează faptului că aceste sisteme învechite prezintă un risc imens de incendiu și electrocutare. Contactați imediat Electrician24 pentru a înlocui cutia de siguranțe cu un tablou electric modern. De asemenea, putem evalua dacă cablajul în casă este suficient și până la codurile electrice moderne. Șansele sunt, nu este, dar ne putem ajuta și la rezolvarea problemelor.

Un cuvânt despre renovări

Dacă vă gândiți să faceți o îmbunătățire majoră a casei dvs., nu uitați să evaluați puterea suplimentară de care veți avea nevoie. Completările camerei, remodelările bucătăriei și aparatele majore, cum ar fi sistemele de încălzire și aer condiționat, căzile cu hidromasaj, cuptoarele duble, deschizătoarele ușilor de garaj și luminile exterioare, toate pot necesita un panou electric extins. Poate fi necesar să adăugați prize la un perete sau la circuite speciale de 240 volți sau la un sub-panou pentru un generator.

Solicita un electrician si actualizeaza tabloul electric.

Schimba tabloul electric cu noi

Daca te-ai gandit si am facut o comparatie pe piata din Bucuresti, care sunt preturile pentru inlocuirea tabloului electric cred ca acum este momentul sa ne alegi pe noi.

Iti oferim cele mai mici preturi, cele mai bune materiale si cel mai rapid raspuns. 

Apeleaza acum un electrician pentru a-ti inlocui tabloul electric vechi cu unul modern.

Telefon: 0721 609 010