Repararea, instalarea și service-ul aparatului de aer condiționat

Sfaturi pentru repararea, instalarea și întreținerea aparatelor de aer condiționat. Idei și soluții pentru casa ta.

Credeți că aparatul de aer condiționat necesită reparații? Ai auzit un zgomot ciudat și te temi că aerul este gata să te lase … renunți? În primul rând, nu vă puneți în panică, deoarece lucrurile sunt foarte simple.

În general, aparatele de aer condiționat au o durată medie de viață de aproximativ zece ani. Cu toate acestea, utilizarea lor este atât de mare, deoarece acestea sunt utilizate atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Fapt, care nu este exclusă la un moment dat din viață pentru a prezenta o pagubă și a avea nevoie de reparații.

Defecțiuni frecvente la aparatele de climatizare care necesită service

Încercați să porniți aparatul de aer condiționat, dar nu funcționează cu nimic? Deși pare o problemă serioasă, realitatea poate fi mult mai simplă. Înainte de a vă asigura că aparatul de aer condiționat necesită reparații, este recomandat să verificați câteva lucruri simple, cum ar fi conectarea sau dacă telecomanda are baterii

 • Filtre de aer condiționat înfundate:  Dacă un miros rău iese din aparatul de aer condiționat sau are o performanță redusă, acesta probabil și-a blocat filtrele. Este recomandabil să consultați un agent frigorific pentru a vă oferi sfaturi și a nu duce la deteriorarea suplimentară a ventilatorului și a compresorului de aer condiționat.
 •  Pierderi de freoni de la aparatul de aer condiționat: pierderea de freon este o posibilă posibilitate, iar finalizarea acestuia nu va rezolva problema. După scurgerea treptată a lichidului, aparatul de aer condiționat nu va funcționa.
 • Funcționalitate sporită și funcționare continuă a aparatului de aer condiționat:  Cea mai obișnuită cauză a acestei probleme este defectarea senzorilor care monitorizează temperatura și presiunile agentului de răcire sau aerului din aparatul de aer condiționat.
 • Eroare la țeavă sau la conductele de scurgere:  Problema va fi simțită imediat, deoarece va duce la scăderea performanțelor de căldură și de răcire. Consultați imediat un profesionist care va continua cu ușurință înlocuirea sau repararea plăcii de aer condiționat și a țevii de evacuare a condensului.

Deci, dacă doriți să evitați cât mai multe probleme de mai sus și multe alte probleme, ar trebui să aveți grijă de întreținerea și întreținerea regulată a aparatului de aer condiționat.

Avantajele întreținerii frecvente și corecte a aparatului de aer condiționat

 • Obțineți performanțe maxime de aer condiționat și economisiți energie
 • Longevitatea dispozitivului și durabilitatea
 • Zgomot redus și funcționare mai bună
 • Economisiți bani prin evitarea daunelor
 • O mai bună calitate a aerului

Lucrări care includ un serviciu de aer condiționat

 • Curățați filtrele de aer condiționat
 • Curățarea unităților interioare și exterioare ale lichidelor chimice
 • Curățați ventilatoarele interioare și exterioare
 • Filtre de aer curat și luciu
 • Ștergătoarele de parbriz și curățarea capacului
 • Freon Completați dacă există o pierdere
 • Emiterea unei fișe speciale de întreținere

 

Pașii urmăriți în Aer condiționat

 1. Proiectare inițială, specificație, instrucțiuni pentru aparatul de aer condiționat : Există un ghid de instalare specializat de la producătorul modelului de condiționare a aerului. Sunt menționate pașii pentru instalarea corespunzătoare și diversele particularități pe care le poate avea.
 2. Selectarea punctului de plasare : Selectarea punctului de plasare este foarte importantă deoarece va influența foarte mult eficiența aparatului de aer condiționat. În general, este recomandabil să-l așezați acolo unde curenții de aer cald și rece nu deranjează pe cei care folosesc spațiul. Cele mai ideale locuri sunt cele deasupra ușilor și ferestrelor. În acest fel, aerul are o mișcare inversă și nu există pierderi de energie.
 3. Racordarea conductelor:  În acest stadiu, vor fi instalate conductele de răcire și conducta de drenaj. De asemenea, se realizează conexiunea electrică a unității interioare a aparatului de aer condiționat.
 4. Testarea și testarea aerului și a etanșeității:  Este necesar să verificați după terminarea instalării funcționarea corectă a aerului.
APEL DE URGENTA