Montare tablou electric

Montare tablou electric este compus în esență de întrerupătoare (care întrerup alimentarea atunci când sarcina depășește limita sistemului), întrerupătoare (care pornește, oprește sau alternează curentul electric), siguranțe (care protejează panoul de scurtcircuite și explozii), pe lângă contoare, semnal luminos și dispozitiv de protecție la supratensiune.

Pe lângă acestea, există alte trei componente care sunt asociate în mod normal cu generarea de căldură excesivă în panourile electrice sau tablourile de comandă.

Inlocuirea sau montarea tabloului electric

Când un panou electric are nevoie de atenție imediată, reparații, schimb sau întreținere?

9

Când să reformezi sau să faci schimb?

În unele cazuri, este necesară renovarea sau înlocuirea tabloului electric. Principalele și cele mai scumpe componente ale cadrului sunt reutilizate în renovare, ceea ce îl face o soluție mai ieftină.

Dar acest lucru este recomandat doar atunci când panoul are un design și integritate garantate de întreținerea anterioară. Cablarea trebuie să urmeze un standard de identificare, iar structura sistemului trebuie să fie corectă, conform proiectului.

Renovarea sau înlocuirea este necesară atunci când, chiar și cu întreținere periodică, panoul electric continuă să prezinte puncte de supraîncălzire sau când componentele sunt deja foarte uzate.

Întreruptoarele care dezarmează regulat circuitele și tensiunile sunt semnele că acțiunile trebuie luate cât mai curând posibil. La urma urmei, fiecare oprire în producție din cauza lipsei de energie reprezintă o pierdere mare.

„Pe lângă evitarea întreruperilor de aprovizionare, întreținerea panourilor electrice crește eficiența echipamentelor și mașinilor, generând rezultate mai bune. De asemenea, garantează siguranța tuturor utilizatorilor și reduce factura la energie electrică> . Acest lucru se datorează faptului că elimină supraîncălzirea, ceea ce este sinonim cu pierderea de energie.

9

Ce măsuri de precauție trebuie să luăm cu ajutorul panourilor electrice?

Nu există scăpare: întreținerea preventivă și evaluările periodice sunt cel mai eficient mod de a menține sănătatea și longevitatea tablourilor electrice. Și, în consecință, a întregii companii sau clădiri.

În ceea ce privește întreținerea preventivă și corectivă, se fac reajustări, inspecții și întărirea conexiunilor. De asemenea, curățarea și organizarea componentelor, verificarea temperaturii cu echipamente specializate și măsurarea „cantităților electrice”. Exemple de cantități sunt sarcina, forța, câmpul, energia, tensiunea, puterea și curentul electric.

Strângerea conexiunilor este necesară, deoarece atunci când sunt confruntate cu aceste părți, sarcinile electrice rezistența la față care generează mișcarea componentelor. Acest lucru este valabil mai ales în cazul sarcinilor mari, cum ar fi un elevator sau o pompă.

„De asemenea, este important să ne amintim că modificările obiceiurilor de consum, achiziționarea de echipamente și creșterea cererii de energie pot ajunge la generarea de probleme de suprasarcină. În acest caz, componentele panoului trebuie înlocuite corect pentru a evita problemele.

De ce, necesita montare unui tablou electric?

Ce provoacă încălzirea tabloului electric

9

Transformator de tensiune

Aici, producerea de căldură funcționează astfel: regimurile de lucru intense și mașinile care funcționează la abur complet provoacă zgomot. Acestea, la rândul lor, produc pierderi de tensiune, care provoacă degradarea izolației și generează multă căldură.
Pentru a combate această problemă, este necesar să folosiți un transformator de calitate, care să fie compatibil cu singularitățile activității din industrie sau companie.

9

Invertor de frecvență

Panoul electric cu invertor de frecvență transformă curentul primit din rețeaua electrică de la alternanță la continuă. Acest lucru este obișnuit să schimbe, de exemplu, rotația motoarelor electrice. Deci este utilizat pe scară largă în sectorul automatizării industriale, fiind capabil să conducă zeci de motoare simultan.
Această „operațiune” presupune însă disiparea căldurii. Ce poate încălzi panoul electric. Calitatea panoului contează mult pentru a evita supraîncălzirea.

9

Alimentare

Când sunt subdimensionate, adică atunci când există puțină energie pentru multă cerere, apare supraîncălzirea. Un panou electric poate și trebuie proiectat pentru a răspunde cererii în timpul perioadelor maxime de consum, cum ar fi atunci când porniți utilaje și echipamente. Aceasta consumă mai multă energie decât în ​​alte momente ale zilei. Iar sursa de energie trebuie optimizată prin furnizarea acestor aspecte ale rutinei, pentru a evita supraîncălzirea.

9

Factorii externi de generare a căldurii

Pe lângă aceste componente, există și factori de încălzire în mediul extern. Acesta este cazul zgomotului, căldurii și umidității. Iar tabloul electric  trebuie proiectat pentru a anticipa aceste situații.
Ca măsură de protecție, panoul trebuie instalat într-un loc adecvat, uscat, cu aer condiționat și izolat de zgomot și interferențe electromagnetice și analogice.

CERE O OFERTA !

7 + 7 =

Adresa

Bulevardul Chisinau 18
Bucuresti, Sector 2

Telefon

Adresa de e-mail