0721 60 90 10 client@electrician24.ro

Instalatii electrice

Instalatii electrice oferite de electricieni profesioniști

Instalarea cablului electric în apartament

Instalatii electrice în apartament,  sunt este efectuat de electricieni calificați, în conformitate cu cerințele de siguranță.

Înainte de a începe să lucrați, este necesar să determinați numărul de prize și comutatoare și locația acestora. Acesta este unul dintre cele mai importante puncte de lucru electric, atunci când aveți nevoie de un electrician cu înaltă calificare, care va proiecta și instala cablajul în apartament .

În apartamente, o soluție excelentă ar fi instalarea cablului electric ascuns . Instalarea cablului electric în apartament se efectuează în perete în ondularea(copex). Ondularea efectuează următoarele funcții:

  1. protejează firele împotriva deteriorării.
  2. siguranța la incendiu crește
  3. Înlocuirea cablului electric fără efort.

Ondularea pentru așezarea firelor este montată pe peretele de tiraj în stroboscopul pregătit  cu ajutorul unor dispozitive de fixare. În continuare peretele este tencuit. 

Instalatii electric la casă

O instalatie electrica PERFECTA !

În primul rând,  cablajul electric în casă  începe cu instalarea liniei electrice de la postul de alimentare cu energie electrică. Cablajul electric într-o casă privată  este un set complex de măsuri care pot fi gestionate numai de un specialist la nivel înalt cu toleranțe adecvate.

Electricieni calificați ai companiei „Electrician24.Ro” vă vor ajuta să găsiți cea mai rațională amenajare a cablului electric în casă. De asemenea, efectuați calculul numărului de dispozitive automate de protecție, cum ar fi prize cu protectie, sigurante automate, diferențiale automate.

Electrician autorizat ANRE, pentru instalatii electrice, de apartament sau case. Afla Normative tehnice energetice (NTE), direct de pe site-ul oficial ANRE.

Instalarea cablului electric în casă

  Este supusă unor măsuri de securitate suplimentare. În lucru se aplică cutia specială și o ondulare metalică.

Instalarea cablului electric într-o casă se  efectuată de electricieni în conformitate cu toate cerințele de siguranță în vigoare de catre ANRE, care asigură siguranța vieții pentru dvs. și familia dumneavoastră.

Astăzi, locuințele moderne se caracterizează printr-o varietate de aparate electrice de uz casnic, ceea ce duce la creșterea încărcărilor pe rețeaua electrică. Cablarea în clădirile vechi nu este, în general, proiectată pentru un număr mare de consumatori electrici.

Un punct important în planificarea rețelelor electrice este calculul curentului din rețeaua electrică. Cunoscând acest indicator al încărcăturii, este posibil să determinați cu exactitate ce tablou și cablu este necesar cu secțiunea corespunzătoare.

Sarcina planificată poate fi calculată prin formula: Curent = Puterea totală a aparatelor de uz casnic (W) / Tensiunea în rețea (V). De exemplu: opt lămpi de 60 W, ceainic electric de 1600 W, frigider 350 W, cuptor electric de 1200 W. Tensiunea rețelei este de 220 V. Total ((8 * 60) + 1600 + 350 + 1200) / 220 = 16,5A. Consumul standard de acasă nu depășește 25 de amperi.

 

Determinarea dimensiunii secțiunii de cablu

O sarcină la fel de importantă este de a determina secțiunea transversală a cablurilor care vor fi utilizate pentru cablarea electricității. Siguranța casei dvs. depinde de alegerea potrivită. Neconcordanța secțiunii transversale cu încărcăturile va duce la supraîncălzirea cablului, ceea ce poate provoca un scurtcircuit și un incendiu. 

Cablu de distributie

De exemplu, dacă curentul calculat este egal cu 16,5 A, atunci cablajul închis este planificat folosind fire de cupru, apoi este necesar un cablu de cel puțin 2 metri pătrați. mm. Pentru 25 Amperi – 4 mm 2 . Pentru diferite grupuri de distribuție, cablul este luat în funcție de sarcina dorită.

Cateva detalii

Aproape de intrarea în apartament este instalat un panou  în care sunt montate dispozitivele de închidere de protecție și sunt conectate firele. De obicei, pentru o rețea de întrerupătoare și iluminat, se intenționează să se instaleze o siguranta de 10 A,  la prize de 16 A, prize de 20 A. Aragazul electric necesită o instalare mai puternică – la 25 A și este conectat separat.

Sunați-ne pentru a obține informații detaliate despre servicii sau pentru a completa formularul de feedback, iar operatorul vă va suna înapoi.

Phone

0721 60 90 10

E-mail

client@electrician24.ro

Call Now ButtonAPEL CU TARIF NORMAL