Instalarea aerului condiționat

Găsiți cel mai bun tehnician în funcție de cerințele dvs. Asigurați-vă că instalați aparatul de aer condiționat în mod corespunzător. Instalarea cu succes a aparatului de aer condiționat vă va economisi de la costurile de întreținere și de la consumul excesiv de energie.

Instalarea aparatului de aerului condiționat

Vrei să păstrezi o temperatură constantă în spațiul de iarnă de vară? Aveți de gând să cumpărați sau să cumpărați aparate de aer condiționat și vă îngrijorați de costul ridicat al instalării unui aparat de aer condiționat? Totuși, de îndată ce v-ați mutat sau doriți să transportați un aparat de aer condiționat existent și sunteți îngrijorat de dezinstalarea și instalarea acestuia? Nu ai nevoie de mai mult, deoarece la Electrician24.ro este preocuparea noastră majoră de a combina calitatea serviciilor cu cele mai rezonabile prețuri de pe piață.

În ceea ce privește instalarea aparatului de aer condiționat, încercăm să menținem prețurile scăzute, deoarece știm costul ridicat al cumpărării unui aparat de aer condiționat. Pe de altă parte, tehnicienii noștri cu experiență  au o pregătire tehnică și, prin urmare, există o consecvență și o credibilitate în serviciul furnizat, de instalarea de aer condiționat.

Ce trebuie să știți despre instalarea unui aparat de aer condiționat?

Mai jos sunt câteva sugestii pe care le-am adunat în ceea ce privește căutarea în instalația de aer condiționat și suntem foarte siguri că vă intereseaza:

 1. Trebuie să vă asigurați că unitatea exterioară este poziționată într-un punct în care poate fi ventilat în mod constant.
 2. Unitatea exterioară trebuie să fie amplasată acolo unde nu este expusă direct la soare și condițiilor meteorologice extreme
 3. Un punct important de atenție este faptul că unitatea interioară a sistemului este chiar puțin mai mare decât unitatea exterioară.
 4. De asemenea, distanța dintre unitatea interioară și unitatea exterioară nu ar trebui să fie mare, deoarece cu cât este mai mare, performanța aerului este afectată negativ
 5. De asemenea, trebuie acordată atenție întreținerii regulate a aparatului de aer condiționat. Întreținerea corespunzătoare ajută la optimizarea performanței și a duratei de viață a aerului.

Pentru instalarea corectă a aparatului de aer condiționat, vă rugăm să rețineți:

Selectarea punctului corect pentru splitul din interior:

 1. Direcția aerului nu trebuie să fie în poziția așezată (de exemplu canapea, pat, birou)
 2. Aerul condiționat trebuie instalat astfel încât aerul să fie îndreptat spre centrul încăperii
 3. Dacă aparatul de aer condiționat este instalat într-o bucătărie, aparatul de aer condiționat trebuie să fie amplasat departe de aragazul electric și în nici un caz deasupra acestuia
 4. Locația ideală pentru aer condiționat este pereții în care există ferestre și uși, astfel încât aerul care emite va avea direcția opusă rezultând mai puține pierderi.

Punct bun pentru unitatea din aer liber

O instalare de aer condiționat de succes include alegerea corectă a punctului pentru unitatea externă pentru a:

 1. Unitatea trebuie să fie ușor accesibilă pentru întreținere.
 2. Distanța de la unitatea interioară trebuie să fie cât mai mică posibil.
 3. Direcția aerului care iese din unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat nu va fi direcționată spre casele din apropiere, ușile și ferestrele din balcon. Totuși, trebuie îndeplinită distanța minimă necesară pentru unitatea externă.

Conducte răcite

 1. Traseul conductei de agent frigorific nu trebuie să depășească 8 metri, în caz contrar performanțele aparatului de aer condiționat ar putea scădea.
 2. Toate conductele de agent frigorific trebuie izolate.
 3. Ar trebui să evităm înălțarea în țevi, schimbările cursului ar trebui să se facă cu o plită mare. Evităm schimbările cât mai clare posibil.
 4. Protejăm conductele cu bandă din PVC și izolație bună.
 5. Traseul frigorific trebuie aspirat(vacumat)  înainte de instalarea lichidului de răcire.

Instalarea conductelor de drenaj

 1. Pentru conductele de drenaj se aleg tuburi din plastic, în funcție de caz, putem alege o țeavă rigidă sau flexibilă
 2. Capătul conductei exterioare trebuie să se încheie într-un sifon sau într-o grădină.
 3. Conducta de evacuare din unitatea interioară trebuie să ajungă într-un sifon.

Completarea și semnarea unei foi pentru instalarea unui aparat de aer condiționat

Fișa de întreținere a aparatului de aer condiționat trebuie să prezinte cel puțin următoarele informații:

 1. Numele și adresa clientului
 2. Data instalării
 3. Numărul de serie al aparatului de aer condiționat
 4. Numele sau prenumele tehnicianului care a efectuat plasarea
 5. Numărul de contact al tehnicianului sau compania de plasare

După instalarea unui aparat de aer condiționat

Deoarece instalarea unui aparat de aer condiționat a avut succes pe baza celor de mai sus, există câteva lucruri pe care le puteți avea de asemenea în îngrijirea dvs. atunci când folosiți aparatul de aer condiționat:

Utilizarea rezonabilă a aerului condiționat

Aparatul de aer condiționat este bine să îl utilizați numai atunci când este necesar și când celelalte moduri de răcire nu vă pot acoperi. De exemplu, atunci când temperatura din interiorul camerei este mare sau atunci când nimeni nu este acolo,  dacă o folosiți pe timp de noapte este bine să-l închideti înainte de culcare sau pentru a programa timer-ul, astfel încât să se închidă la o anumită oră.

Temperatura corectă

Alegerea temperaturilor extreme în aparatul de aer condiționat nu înseamnă neapărat că va aduce rezultatul dorit. De fapt, ceea ce realizăm în acest fel este risipa de energie, mai degrabă decât răcirea rapidă a spațiului. În special, ar trebui să definim o temperatură pe care am dori în mod ideal să o predominăm. Domeniul de temperatură adecvat într – o zonă este cuprinsă între 20 ° C 27 .

Curatarea si intretinerea aerului conditionat

 Întreținere de aer condiționat ar trebui să fie efectuate de fiecare dată după instalarea de aer condiționat de răcire profesională. În acest fel, puteți asigura un mediu sănătos pentru dvs. și pentru cei din jurul dvs. Întreținerea și curățarea după instalarea aparatului de aer condiționat contribuie la eficiența de funcționare și la evitarea defecțiunilor costisitoare. În plus față de vizitarea tehnicianului in locuința dvs., puteți face următoarele:

 • Curățați suprafața a aparatului de aer condiționat cu apă curată.
 • Filtrele din interiorul aparatului de aer condiționat nu sunt decât niste simple membrane. Același lucru poate fi ușor îndepărtat și curățat cu apă și săpun. Odată ce sunt uscate, acestea sunt plasate pe dispozitiv. În medie, acest proces este bine să se facă o dată pe lună – dacă este folosit frecvent.

Reîmprospătați aerul

Este important să reîmprospătați periodic aerul din aparatul de aer condiționat. Este bine să aveți o deschidere din care aerul să intre din mediul exterior, astfel încât să poată fi recirculat. Desigur, nu ar trebui să exagerez cu ușile și ferestrele deschise deoarece acest lucru duce la risipa de energie.

Care sunt riscurile unei instalații de climatizare necorespunzătoare?

Desigur, instalarea unui aparat de aer condiționat este o sarcină care trebuie luată de un tehnician experimentat, deoarece în caz contrar există riscul deteriorării aerului sau deteriorarea peretelui. În acest caz, în funcție de criteriile dvs., veți găsi servicii imediate și fiabile, coerență și garanție a rezultatelor, precum și credibilitatea și credibilitatea companiei noastre.

Aparatul dvs. de aer condiționat este instalat corect pentru a funcționa eficient la temperaturi ridicate?

APEL DE URGENTA